Uncategorized

Feestmaand voor de deur

Eindelijk is het toch lekker koud aan het worden, dat vraag om dikkere stoffen in winterse kleuren. Voor de feestdagen heb ik mooie zware, rekbare katoen/tensel (met een klein beetje elastine) ingekocht in het rood en zwart. Daarbij heb ik ook een dikke rekbare glitterstof ingekocht, die kan fungeren als boordstof maar door de stevigheid en rek ook geschikt is voor (kinder)legging.

Omdat ik iedereen een lekker dikke trui gun, en de kleuren van Chat Chocolat zo mooi zijn, heb ik sweaterstof in drie kleuren ingekocht (roze, roodbruin en mosterd). Deze kleuren kunnen gecombineerd worden, bijvoorbeeld een sweater met een banen in een andere kleur. Of voor de meidjes een jurk met twee of drie kleuren sweaterstof. Ook heb ik een bordeauxrode sweaterstof met “stones” erop geprint, met bijbehorende boordstof. De effen sweaterstoffen zijn 19,95 per meter (100% organic cotton). Ik heb ook een goedkopere variant ingekocht in drie mooie kleuren en lekker warm, deze kosten 9,95 per meter en bestaat uit polyster en viscose.

Er is velours in twee kleuren, met een bijpassende tensel (+ klein beethje elast) met mooie lotusbladeren. Er is een stof van gerecyled polyster, met zwaluwen, voor bijvoorbeeld een mooie losse broek of een jurk. Ook zijn er mooie French Terry’s, voor zowel kinderen als volwassenen.Voor de kinderen is er uiteraard ook wat te halen. Er zijn leuke herfststoffen met paddenstoelen en eikels, er zijn twee winterjerseys en er zijn verschillende french Terry’s.

Ook voor de kerstdagen zijn er mooie stoffen. Een mooie viscose met een klein beetje elastine, wat zeer goede kwaliteit. Het is een stof die sikker is dan het oogt, maar er mooi valt. Ik viel voor de mooie kleurcombinatie. De stof is van La Maison Victor, 29,95 per meter, al met al een stuk goedkoper dan een shirt/blouse van deze kwaliteit die je in de winkel koopt. Er zijn ook andere stoffen die je kan gebruiken voor de feestkleding. Een kleine complilage hieronder:

Ik ben elke zaterdag op de markt, achter Van Remeker fournituren. Je kan me uiteraard ook een bericht sturen of mailen (info@thesewer.nl). Mocht je een leuke stof vinden , maar niet kunnen naaien dat kan ik wat voor je in elkaar zetten. Je kan ook kijken of “Flien & Zennah” iets voor je in elkaar wil zetten.

 

Lotusbladeren, 95% tencel, 5% elastine 23,95 per meter
Op de cover van La Maison Victor, deze 96% viscose/4% elastaan met een schitterende print. Voelt erg zacht en soepel aan,m aar is dikker dan je denkt! Moet wel wat kosten: voor 29,95 euro per meter heb jij ‘m om je lijf hangen
95% gerecycled polyester, 5% elastine, 22,95 per meter
Eskimo jersey, 95% bio-katoen (GOTS) en 5% elastine, 17,95 per meter
French Terry (GOTS), mooie dikke kwaliteit, mooi voor (dames)jurk, 25,95 per meter
Wellies, french terry (uiteraard biologisch), heel geschikt voor trui, broek of jurk, 21,95 euro p.m. Bijpassende blauwe boordstof is 1,80 per 10 cm.
Een echte herfststof, jersey 95% GOTTS-katoen , 5% lycra, 13,95 per meter
Blauwe paddenstoelen! Jersey 95% GOTTS-katoen , 5% lycra, 13,95 per meter
Je bent een …. Wat een leuke herfstjersey, 95% GOTTS-katoen, 5% lycra, 21,95 per meter
French Terry uit Zweden, het kan allemaal. 96% GOTTS-katoen, 4% lycra, 21,95 per meter
Schitterende viscose/nylon van La Maison Victor, 16,95 per meter

Tijd voor kerst! Bio-tricot, 12,95 euro p.m.
Stof van La Maison Victor, biokatoen/polyester/wol/acetaat/viscose, 29,95 euro per meter. Mooi voor een jas of winterbroek
Stof van La Maison Victor: soepel stof voor bijvoorbeeld colbert, winterblouse of pantalon, bio-katoen/polyster, 16,95 euro per mtr
Polyster/viscose, 9,95 per meter
Blauw velours, 80% bio-katoen, 20% gerecycled polyester18,95 per meter
Oud-roze velours, 80% bio-katoen, 20% gerecycled polyester 18,95 per meter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *