Stof

Prijs vs kwaliteit: even wennen vs wat mooi!!!

Goede kwaliteitsstoffen zijn helemaal trendy, want wie wil er nou dat zijn/haar zwaarbevochten project naar drie keer wassen tien jaar oud lijkt, of waarvan de tricot of jersey meteen uitlubbert. Dit werkt demoraliserend en het is ook nog eens de overtreffende trap in (milieu)onvriendelijkheid. Het maken van een stof is niet goed voor het milieu en vaak ook niet voor de mensen die het maken. Laten we het dan op z’n minst een hele poos dragen.

Daar hangt echter een prijskaartje aan, want betere arbeidsomstandigheden en een duurzamer productieproces kosten nou eenmaal geld. Voorheen ging ik ook voor de goedkopere opties, totdat ik deze mooie stoffen voor het eerst zag en besefte dat die enorme mooie stof maar een paar euro duurder is als het gaat om kinderkleding.  Een halve meter voor tien euro  in plaats van zes, en het is de wereld aan verschil in resultaat.

In Duitsland en België zijn ze al langere tijd bezig met het maken van leuke organische stoffen die lang gedragen kunnen worden, en vinden gretig aftrek aldaar. De stoffen ik nu heb gekocht zijn ontzettend mooi, origineel, creatief en ook nog eens op organische wijze in Europa gemaakt.  Stoffen waar iedereen blij van wordt: de wereld, de makers, verkopers en consumenten. Ik heb al een langere tijd 20-25 euro over voor een stof waarvan ik weet dat deze langere tijd goed zit en draagt, en ik hoop dat jullie er ook voor te porren zijn.  

Eind mei komen de stoffen van Eva Mouton (4 stuks) en Chat Chocolat (6 stuks), en ik heb nog veel meer op het oog…

Goede kwaliteit tricot met een heel leuke print, gaat ongeveer 20-22 euro per meter kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *