Uncategorized

Lillestoff

Om het nieuwe jaar goed te beginnen even wat aandacht voor Lillestoff. het is een Duits stoffenmerk Ze maken voor het ontwerp van hun zomersweats (french terry), (modal) jerseys, jacquards en canvas gebruik van verschillende ontwerpers die elk hun eigen signatuur hebben. Zo hebben Susalabim en Lillemo vaak vrolijke (kinder)stoffen waarbij voorwerpen menselijk worden gemaakt door middel van oogjes en uitdrukkingen. Soms wordt een heel getekend tafereel op stof geprint. Voorbeeld hiervan zijn de sprookjesstoffen die vorig jaar (of wat het het jaar ervoor?) uitkwamen. Lee kleuren om mee te combineren, en ook vernieuwend want de stoffen worden maar eens uitgebracht.

Lillestoff gaat ook over een bewust productieproces. “We make our lillestoff organic and fair promise for the socially acceptable and ecologically sustainable production of your favourite fabrics.”. De stof worden in Duitsland (Hannover) geproduceerd. Hoewel er geen GOTS label op de stoffen zit, betekent dit niet dat het OK geproduceerd wordt. Ze geven aan dat over het gehele productieproces biologisch en sociaal acceptabel produceren hoog in het vaandel staan.

Ik vind zelf de stoffen, originaliteit en kwaliteit geweldig. Je kan er heel fijn mee werken, als je het goed behandeld dan blijven de stoffen lang mooi. Ook voor volwassenen zijn er mooie stoffen, onder meer de bloemenprinten, en stoffen met grafische vormen zijn heel geschikt voor jurk, rok of shirt.

Nu net weer wat stoffen binnen, hopelijk volgen er dit jaar nog meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *